over petra

Petra van zon

Ik, Petra Van Zon, ben geboren en getogen in Panningen en ruim 25 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In 2009 volgde ik de HBO opleiding Stressmanagement; coaching, counseling en conflictbemiddeling welke ik met succes heb afgerond bij opleidingsinstituut Psychodidact.

Daarnaast ben ik opgeleid tot 1categorie mindfulness trainer/therapeut bij SeeTrue opleidingen te Maastricht. Deze opleiding leidt trainers op om middels wetenschappelijk onderzochte behandelmethoden uit de GGZ mindfulness, acceptatie en compassie te integreren in therapie, coaching en training.

Als medisch maatschappelijk werkster en gecertificeerd mindfulness trainer, verzorgde ik in 2022 en 2023 diverse mindfulness trainingen voor mensen met NAH, bij revalidatiecentrum Libra te Weert.

opgeleid en gecertificeerd

Als coach werk ik doelgericht aan het verlagen van de negatieve stress van de cliënt (distress) waardoor klachten van de cliënt afnemen en persoonlijke effectiviteit toenemen. Als gecertificeerd mindfulness trainer verzorg ik diverse mindfulness trainingen en zet ik mindfulness technieken in tijdens coaching gesprekken.

Als NAH coach bied ik sinds 2016 ook specialistisch ambulante begeleiding aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) en was daarnaast, als medisch maatschappelijk werkster, werkzaam binnen een revalidatiecentrum, afd. neurologie.

In 2017 ronde ik met succes de ACT opleiding af, bij Gijs Jansen. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT en MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) worden al de derde generatie gedragstherapie genoemd. ACT is wetenschappelijk onderzocht en wordt beschouwd als evidence based.
Mindfulness en ACT worden bij Sensus zowel als training en coaching vorm aangeboden.

sensus-petra-van-zon-panningen-mindfulness-coaching-training-psychosociaal-therapeut-limburg-beeldmerk.png

Mindfulness betekent dat jij je volledig bewust bent van de huidige ervaring.

erkend professional

De Opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL is in het Nederlandse (NLQF) en Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald. Getoetst en erkend door PLATO van Universiteit Leiden.

Als professional ben ik toegelaten tot het beroepsregister Registerplein. Kwaliteitskeurmerk voor professionals.

Daarnaast ben ik als Mindfulness Professional aangesloten bij de Vereniging Voor Mindfulness.

Petra Van Zon is aangesloten bij: