over petra

Petra van zon

Ik, Petra Van Zon, ben geboren en getogen in Panningen en ruim 25 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In 2009 volgde ik de HBO opleiding Stressmanagement; coaching, counseling en conflictbemiddeling welke ik met succes heb afgerond bij opleidingsinstituut Psychodidact

Daarnaast ben ik opgeleid tot 1categorie mindfulness trainer/therapeut bij SeeTrue opleidingen te Maastricht. Deze opleiding leidt trainers op om middels wetenschappelijk onderzochte behandelmethoden uit de GGZ mindfulness, acceptatie en compassie te integreren in therapie, coaching en training.

opgeleid en gecertificeerd

Als psychosociaal therapeut werk ik doelgericht aan het verlagen van de negatieve stress van de cliënt (distress) waardoor klachten van de cliënt afnemen en persoonlijke effectiviteit toenemen. Als gecertificeerd mindfulness trainer verzorg ik mindfulness trainingen en zet ik mindfulness in als therapie bij cliënten.

In 2017 ronde ik met succes de ACT opleiding af, bij Gijs Jansen. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT en MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) worden al de derde generatie gedragstherapie genoemd. ACT is wetenschappelijk onderzocht en wordt beschouwd als evidence based.
Mindfulness en ACT worden bij Sensus zowel als training en therapievorm aangeboden.

sensus-petra-van-zon-panningen-mindfulness-coaching-training-psychosociaal-therapeut-limburg-beeldmerk.png

Mindfulness betekent dat jij je volledig bewust bent van de huidige ervaring.

erkend professional

De Opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL is in het Nederlandse (NLQF) en Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald. Getoetst en erkend door PLATO van Universiteit Leiden.

Als therapeut ben ik toegelaten tot het register van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), ingedeeld in de Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW).

Daarnaast ben ik als Mindfulness Professional aangesloten bij de Vereniging Voor Mindfulness.

Sensus is aangesloten bij: