Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Mindfulness voor kinderen

Kinderen leren hoe hun meest waardevolle instrument, namelijk hun aandacht werkt. Tijdens een zesweekse training in de klas of particulier in een groepje, leren zij door aandacht oefeningen hoe zij hun aandacht bewuster in het hier en nu kunnen gebruiken. Ook leren zij hoe zij zonder oordeel naar hun ervaringen kunnen kijken. Dit kan o.a. positieve effecten hebben op hun concentreren, het omgaan met stress, spannende situaties en gebeurtenissen en sociale interacties.
Counseling MF kinderen Sensus178762413

De training die Sensus aanbiedt is bedoeld voor kinderen die het fijn vinden om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen en zich beter willen leren concentreren. Mindfulness leert kinderen omgaan met de vele prikkels van deze tijd.

Het kan kinderen helpen bij: 'een hoofd vol piekergedachten, weinig zelfvertrouwen, slecht in slaap kunnen vallen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst'. Om ieder kind voldoende aandacht te geven werkt Sensus met groepen van maximaal 8 kinderen.
De mindfulness training voor kinderen bestaat uit stilte-oefeningen, observatieoefeningen, spel, verhalen, mindful bewegen en gesprekjes, waarbij steeds de ervaring die er nu is centraal staat.
Thema’s zijn o.a.: mindfulness en aandacht, de vriendelijke ademhaling, aandacht richten, kijken naar gevoelens en hartenwens.

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Bij aanmelding is er een telefonische of persoonlijke kennismaking en gelegenheid voor het bespreken van vragen en opmerkingen. Data en locatie zijn van te voren bekend en staan onder tabblad “Agenda”. (Voor tarieven zie tabblad “Tarieven en vergoedingen”.)
Een groep is verdeel in leeftijden van: 7-9 jr. en van 10-13 jr. Deze training is excl. werkboek. Kosten voor het boek "Mindfulness voor je kids" bedraagt € 18,=.
De mindfulness training kan ook individueel gevolgd worden. Data en tijdstip gaan bij een individuele training in overleg.

Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training verzorgt ook mindfulness trainingen voor scholen. Voor meer informatie, neem contact op met Sensus.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 of  T: 06-13747529.
Mindfulness op school