Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Mindfulness groepstraining

 

“Kan ik mezelf een minipauze gunnen?"


Inhoud groepstraining:

De groepstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten met een vaste groep deelnemers.

De 8 bijeenkomsten duren 2 uur en zijn de leidraad voor de opbouw van de training.
Een aantal weken na het afsluiten van de training kun je ook deelnemen aan een terugkombijeenkomst. Je leert tijdens de mindfulness training verschillende aandacht oefeningen. Ook bespreken we het huiswerk en de verschillende thema’s rondom mindfulness.
Enkele thema’s zijn : De automatische piloot – Omgaan met hindernissen – Gedachten zijn geen feiten – Toestaan, laten zijn.

Mindfulness bij Sensus te Peel en Maas
Tijdens de training doorloop je een ervaringsgericht leerproces. Een groot deel van het aanleren van de vaardigheden gebeurt thuis bij het doen van de oefeningen.
Je krijgt audiobestanden en een werkboek mee om thuis aan de slag te gaan.
Het is hiervoor van belang dat je dagelijks tijd vrij maakt om de aandacht te kunnen trainen. Mindfulness draagt bij aan meer rust in je hoofd, een beter concentratievermogen en geeft meer inzicht in eigen functioneren.


Door in kleine groepen te werken ben je verzekerd van persoonlijke aandacht en begeleiding. Bij aanmelding is er een telefonische of persoonlijke kennismaking en gelegenheid voor het bespreken van vragen en opmerkingen. Data zijn van te voren bekend en staan onder tabblad “Agenda ”. Ook bij twijfel of vragen over deelname kun je vrijblijvend contact opnemen. Advies: draag a.u.b. makkelijk zittende kleding. Meebrengen: evt. fleece dekentje en ‘n flesje water.

Privé sessies zijn ook mogelijk. De individuele training duurt 1 uur per sessie. Een training met 2 of 3 personen (bijv. gezin of echtpaar) duurt anderhalf uur per sessie.
Data en tijdstip gaan bij een individuele training in overleg.