Mindfulness

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

Een mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten met een vaste groep deelnemers. De 8 bijeenkomsten duren 2 uur en zijn de leidraad voor de opbouw van de training. Een aantal weken na het afsluiten van de training kun je ook deelnemen aan een terugkombijeenkomst. De mindfulness training bestaat onder andere uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten, schrijfopdrachten, inquiry’s en teachings. Ook bespreken we wekelijks de thuisopdrachten en de verschillende thema’s rondom mindfulness. 

Wat levert een mindfulness training op? (reacties van cursisten)

– geeft meer rust, en het wordt minder druk in mijn hoofd
– meer vertrouwen in mezelf en meer rust
– makkelijker omgaan met veranderingen
– bepaalde kwaliteiten tot ontwikkeling brengen, zoals; aandacht, vriendelijkheid, inzicht
– me minder druk maken over wat ik niet kan veranderen
– het brengt me meer levensgemak
– een flexibelere houding t.o.v. oncontroleerbaarheid, lijden en ongemak
– reactiviteit gaat wat meer naar de achtergrond
– in kalmte andere keuzes leren maken

Voor wie?
‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van de 8-weekse mindfulness training, Jon Kabat-Zinn. Een mindfulness training is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn of haar leven. Voor iedereen die meer aanwezig wil zijn in zijn of haar leven en meer wil genieten.

(Mindfulness Centrum Panningen is onderdeel van Praktijk Sensus Panningen. Klik op de foto)

(P.s. Let op: er kan bij groepsbijeenkomsten om een QR code worden gevraagd )