Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Introductie

Ik, Petra Van Zon, ben geboren en getogen in Panningen en ruim 25 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In 2009 volgde ik de HBO opleiding Stressmanagement; coaching, counseling en conflictbemiddeling welke ik met succes heb afgerond bij opleidingsinstituut Psychodidact. http://www.psychodidact.nl/opleidingen/. xyDaarnaast ben ik opgeleid tot mindfulness trainer / therapeut bij SeeTrue opleidingen te Maastricht. http://www.mindfulness-opleiding.nl/nl/seetrue/organisatieDeze opleiding leidt trainers op om middels wetenschappelijk onderzochte behandelmethoden uit de GGZ mindfulness, acceptatie en compassie te integreren in therapie, coaching en training.

Als psychosociaal therapeut werk ik doelgericht aan het verlagen van de negatieve stress van de cliënt (distress) waardoor klachten van de cliënt afnemen en persoonlijke effectiviteit toenemen. Als gecertificeerd mindfulnesstrainer begeleid ik mindfulnesstrainingen en zet ik mindfulness in als therapie bij deelnemers.

De vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer volgde ik bij David Dewulf, arts en oprichter van
Instituut voor Aandacht en Mindfulness. David is een autoriteit op het vlak van mindfulness. Hij volgde opleidingen over de hele wereld en gaf lezingen in Harvard post graduaat. David werkt samen met de universiteit Gent en met KU Leuven voor wetenschappelijk onderzoek.
In 2017 ronde ik met succes de ACT opleiding af, bij SeeTrue opleidingen. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT en MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) worden al de derde generatie gedragstherapie genoemd. ACT is wetenschappelijk onderzocht en wordt beschouwd als evidence based.c

De Opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL is in het Nederlandse (NLQF) en Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald. Getoetst en erkend door PLATO van Universiteit Leiden. Als therapeut ben ik toegelaten tot het register van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), ingedeeld in de Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW). Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vereniging Voor Mindfulness.

i80519233  szw565h2600 Logo NFG nieuw     logo RBCZ VVM logo