Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

MBCT / ACT programma

Mindfulness oftewel aandachtig zijn, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. 
MBCT of training jongeren                   MBCT volwassenen
Acceptance and Commitment Therapy (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie.

Sensus biedt het 8 weekse mindfulness / ACT programma aan voor cliënten die bepaalde spanningsklachten in stand houden of last hebben van piekergedachten, depressie of een burn-out. De bijeenkomsten dragen bij aan meer inzicht in je eigen situatie en functioneren. Je leert praktische oefeningen waarmee je thuis meteen aan de slag kan. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van het traject. 

Voor meer informatie over de inhoud
van het 8 weekse programma kun je gebruik maken van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Mindfulness workshops bij Sensus te Peel en Maas
Mindfulness MBCT, ACT en RET worden steeds meer erkend als een effectieve behandeling met positieve onderzoeksresultaten. Het MBCT/ act programma zoals door Sensus wordt aangeboden, valt onder counseling (curatieve-/ complementaire hulpverlening) en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar of je daarvoor in aanmerking komt. Het traject bestaat uit 8 sessies van 2 uur, inclusief audiobestanden om thuis mee te oefenen. Locatie: Steenbakkerstraat 70  in Panningen.

Specifieke voorwaarden:
Na aanmelding en inlevering van het intakeverslag voor de MBCT/ ACT groep is jouw deelname definitief en jouw plek gereserveerd. Tevens ben je akkoord met de 8 sessies en verplicht je je tot betaling van het totaal bedrag. Data van het 8 weekse programma zijn altijd vooraf bekend op deze website. Gelieve daarom vóóraf eerst de data te checken om teleurstelling te voorkomen of onnodig een plek bezet te houden. Mocht je door overmacht verhindert zijn tijdens een groepssessie, dan mag je éénmalig een sessie, individueel inhalen. Hier kan een kleine vergoeding voor worden berekend van € 15,=.

AOT Senus pvs.jpg 3