Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Mindfulness based cognitieve therapie (MBCT/ act groep)

Mindfulness oftewel aandachtig zijn, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. 
MBCT of training jongeren                   MBCT volwassenen

Tijdens de bijeenkomsten vormt mindfulness (MBCT) de basismethodiek. Daarnaast wordt onder andere gewerkt met technieken uit de ACT (acceptance and commitment therapy) en rationele emotieve technieken (RET). Sensus biedt MBCT in kleine groepjes aan voor cliënten die bepaalde spanningsklachten in stand houden of last hebben van piekergedachten, depressie of een burn-out. De bijeenkomsten dragen bij aan meer inzicht in je eigen situatie en functioneren. Je leert praktische oefeningen waarmee je thuis meteen aan de slag kan. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van het traject. 
Voor informatie over de inhoud van de MBCT/act groep kun je gebruik maken van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Mindfulness workshops bij Sensus te Peel en Maas
Mindfulness MBCT, ACT en RET worden steeds meer erkend als een effectieve therapeutische behandeling met positieve onderzoeksresultaten. De MBCT/ act groep zoals door Sensus wordt aangeboden, valt onder counseling (curatieve-/ complementaire hulpverlening) en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar of je daarvoor in aanmerking komt. Het traject bestaat uit 8 sessies van 2 uur, inclusief een werkboek en audiobestanden om thuis mee te oefenen. Locatie: Steenbakkerstraat 70  in Panningen.

Voorwaarden:
Bij aanmelding voor de MBCT/ act groep ga je akkoord met deze 8 sessies en het totaalbedrag dat daarmee gemoeid is. Data zijn vooraf bekend via tabblad "Agenda" en/of worden schriftelijk vastgelegd. Mocht je door overmacht verhindert zijn tijdens een groepssessie, dan mag je éénmalig een sessie, individueel inhalen. Hier kan een kleine vergoeding voor worden berekend van € 15,=.

AOT Senus pvs.jpg 3