Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Mindfulness based counseling

Mindfulness oftewel aandachtig zijn, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. 20150714 190442

Mindfulness based counseling (MBC) bestaat uit diverse mindfulness oefeningen. Daarnaast wordt er gewerkt met interventies vanuit bijvoorbeeld de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Rationele Emotieve Technieken (RET) of Transactionele Analyse (TA). 
Tijdens een individueel traject MBC is er de mogelijkheid om dieper op jouw specifieke hulpvraag in te gaan. In een groep bepaalt iedereen zelf wat hij of zij kwijt wilt. Persoonlijke zaken worden individueel besproken met de trainer/therapeut. In een groep is er vaak herkenning en leer je ook van de feedback van anderen.
MBC bestaat uit 8 sessies. Voorwaarden: Indien jij je hiervoor aanmeldt, ga je akkoord met deze 8 sessies en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Mocht je door overmacht verhindert zijn, dan mag je eenmalig een sessie inhalen. Data zijn vooraf bekend via tabblad agenda of na onderling overleg, schriftelijk vastgelegd.

Mindfulness wordt steeds meer erkend als een effectieve therapeutische behandeling met positieve onderzoeksresultaten. Sensus biedt de sessies individueel en in kleine groepjes aan voor cliënten die bepaalde spanningsklachten in stand houden.
Tijdens deze counseling krijg je inzicht in je eigen situatie en functioneren. Je leert praktische oefeningen waarmee je thuis meteen aan de slag kan. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van de bijeenkomsten.