Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Psychosociale therapie en Coaching

                   "Elke verandering begint met een andere manier van kijken"

Tijdens psychosociale therapie begeleid ik jou bij stress gerelateerde en psychosomatische klachten. Ik help je om belemmerende patronen inzichtelijk te krijgen en te doorbreken en begeleid jou bij het benutten van ongebruikte mogelijkheden en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Psychosociale therapie is een laagdrempelige manier van praktische, psychologische hulp. Counseling 2We gaan niet zitten graven naar problemen, maar op zoek naar mogelijkheden om je leven vollediger te leven. Het gaat er om dat je kwaliteit van leven verbetert. Als therapeut heb ik me gespecialiseerd in counseling bij (dreigende) burn-out klachten en stress gerelateerde klachten.

Als coach bied ik jou een luisterend oor en een onafhankelijk klankbord. Onze gesprekken hebben een concreet doel. Je wilt iets bereiken wat je voorheen niet kon. Nieuwe vaardigheden aanleren. Van niet competent naar wel competent handelen. Van onzeker naar zeker optreden. Coaching is gericht op het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit. Tijdens de coachingssessie kan ik gebruik maken van één of meerdere technieken zoals bijvoorbeeld: Rationeel Emotieve Technieken (RET), Transactionele Analyse, GROW-model (Goal, Reality, Options en Will), Socratisch en provovatief coachen, ervaringsgericht en metaforisch coachen. De coachingstechniek of coachingsmethode waarmee ik werk is afhankelijk van jou, je vraag en je doelstellingen. Hoe wij ook variëren, het gesprek vormt altijd de kern van het proces.

Het eerste gesprek is bedoeld om kennis te maken met elkaar. We bespreken jouw situatie, je vragen en verwachtingen. Ik leg mijn werkwijze uit en we kijken of en hoe we samen verder gaan. Het eerste half uur wordt beschouwd als intake gesprek en is kosteloos. Het is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.