Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Wandel coaching


"Verandering, vitaliteit (preventie ) en inzichten".

Ken je dat, dat je soms makkelijker praat over bepaalde zaken, als je aan het wandelen bent? Je loopt door een mooie omgeving die tegelijk rust uitstraalt. En deze rustige omgeving draagt vanzelf bij aan een stukje ontspanning en meer "ruimte" in je hoofd en in je lijf. Door te wandelen kom je niet alleen fysiek in beweging maar ook in je hoofd. 
Wandel coaching is een ideale manier om zaken die jou bezig houden op een rijtje te zetten. De natuur draagt haar steentje daar aan bij. De natuur creëert een omgeving waar rust en kalmte voelbaar is, niets moet. Ook is er volop bewegingsruimte, letterlijk en figuurlijk. Je kan alle kanten op.

Samen onderzoeken we jouw coach- of hulpvraag. Waar loop je vast? Wat is jouw doel of intentie? Waar hoop je uit te komen? Wat heb je daar voor nodig? En wat moet er dan juist wel of juist niet gebeuren?

stWandel coaching kun je inzetten bij bijvoorbeeld vraagstukken over je loopbaan. Zit je nog steeds op de juiste plek of zoek je misschien iets anders en weet je nog niet wat? Heb je een conflict met iemand en zoek je naar handvatten om dit in goede banen te leiden? Of heb je het gevoel dat je richting een burn-out gaat en wil je erger voorkomen? 

Misschien heb je een moeilijke tijd achter de rug en wil je weer in beweging komen. 

Hoe vaak merken we niet, dat wanneer zaken een plek hebben gekregen er weer nieuwe energie gaat stromen.  

Het uitgangspunt van wandel coaching of counseling is om het beste uit jezelf te halen en jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten. Daarnaast leer je ook om stapje voor stapje te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moet laten. 

Wanneer wandel coaching ?
Bij o.a. burn-out klachten - stress gerelateerde klachten - persoonlijke ontwikkeling - een goede balans tussen werk en privé - levensvragen.
Rouw- en verlieservaring - je een moeilijke tijd achter de rug hebt en weer in beweging wilt komen.

 

rs

Praktische informatie:

Datum, tijdstip en locatie gaan in overleg. Het tarief is inclusief een kort verslag over wat besproken is met o.a. de tips en inzichten. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van de wandelsessies.

Als tiener kwam ik al veel in de natuur. Daarnaast organiseer ik ruim 15 jaar wandelingen bij een landelijke organisatie. Voor mij is de natuur een plek om rust en ruimte te ervaren, inspiratie op te doen, om los te laten wat je achter je kunt laten, en bovenál om te genieten. De natuur is een ideale plek dus om zowel in je hoofd als fysiek in beweging te komen.