Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Wandelcoaching of counseling

"Verandering, vitaliteit (preventie ) en inzichten".

Bewegen is een goed voor ons allemaal. De natuur is een ideale plek om zowel in je hoofd als fysiek in beweging te komen. Tijdens het bewegen gaat je hartslag omhoog, je spieren worden warm en je gaat zweten. Je voelt het bloed door je lijf stromen, maar bewegen heeft ook invloed op je brein, en dat voel je óók. Je  voelt je goed na een sportschool bezoek, wandeling of mindful bewegen-sessie. Maar er zijn meer breineffecten na het bewegen. Wetenschappelijk onderzoek, waaronder onderzoek van het Radboud UMC toont aan dat ons cognitief functioneren verbetert als we bewegen. Je onthoudt informatie beter, je leert beter focussen, het verbetert je gemoedstoestand en je wordt creatiever als je beweegt waardoor nieuwe ideeën ontstaan.

rs

Wandelcoaching of counseling helpt je om, stap voor stap, mentaal, fysiek én emotioneel weer in balans komen. Daarnaast hebben onze gesprekken een concreet doel. Het uitgangspunt is om het beste uit jezelf te halen en jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten. Een belangrijk onderdeel van coaching of counseling is het zichtbaar maken en doorbreken van ingesleten overtuigingen en patronen. Dit gebeurt in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect.

Daarnaast leer je ook om stapje voor stapje te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moet laten. Zowel in je werk als je persoonlijke leven kun je zodanig vast komen te zitten dat je de oplossing niet meer ziet. Door inzicht en bewustwording kun je los komen van je patronen en deze veranderen.

Wanneer wandelcoaching of counseling?
Burn-out klachten
Stress gerelateerde klachten
Persoonlijke ontwikkeling
Goede balans tussen werk en privé
levensvragen
Rouw- en verlieservaring
Je hebt een moeilijke tijd achter de rug en wilt weer in beweging komen 

st

Praktische informatie:

Datum en tijdstip gaan in overleg. De wandellocatie bepaal ik en zal binnen 15 km vanaf jouw woonplaats zijn en goed bereikbaar. Voor tarieven en vergoedingen zie de tabbladen "tarieven en vergoedingen" op deze website of informeer bij mij. Het tarief is inclusief een kort verslag over wat besproken is met o.a. de tips en inzichten. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van de wandelsessies.

Als tiener kwam ik al veel in de natuur. Daarnaast organiseer ik ruim 15 jaar wandelingen bij een landelijke organisatie. Voor mij is de natuur een plek om rust en ruimte te ervaren, inspiratie op te doen, om los te laten wat je achter je kunt laten, en bovenál om te genieten. De natuur is een ideale plek dus om zowel in je hoofd als fysiek in beweging te komen. De natuur spiegelt, brengt afwisseling en voorziet in oplossingen. Daarnaast gaan we aan de slag met de nieuwste coaching- of counseling technieken. We bespreken kwesties die jou bezighouden en waar je iets aan wilt veranderen.