Coaching

Wat houdt het in?

Coaching richt zich op het vergroten van zelfkennis, op je gedrag, je kwaliteiten, je overtuigingen en kernwaarden. Bijvoorbeeld op privé gebied of op werkgebied. Een belangrijk onderdeel van coaching is het zichtbaar maken en doorbreken van ingesleten overtuigingen en patronen. Dit gebeurt in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect.

In ons eerste gesprek gaan we jouw doelstellingen bepalen die je met coaching wilt bereiken. Ik luister, observeer en pas de coaching precies aan op jouw behoeften. Het uitgangspunt is om het beste uit jezelf te halen en jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Als coach bied ik je een luisterend oor en zorg ervoor dat jij je vrij voelt om jouw problemen te bespreken.
In tegenstelling tot psychosociale therapie, spoor ik je direct aan tot actie. Bij coaching ligt de focus op het opdoen van succeservaringen, gedragsveranderingen in werking zetten, gedachten onderzoeken en het veranderen van de omgeving. De doelen die je wilt bereiken, worden vastgelegd in een haalbaar plan.


Tijdens de coaching sessies kan ik gebruik maken van één of meerdere technieken, zoals: rationeel emotieve technieken (RET), transactionele analyse (TA), oplossingsgericht coachen, provocatief coachen, ACT coaching  (acceptance and commitment therapy) en mindfulness technieken. 

Tijdens onze gesprekken en via thuisopdrachten, ga jij aan de slag met je coachvraag. 
De coaching techniek of coaching methode waarmee ik werk is afhankelijk van jou, je vraag en je doelstellingen.
Hoe wij ook variëren, het gesprek vormt altijd de kern van het proces. Het coaching traject bestaat gemiddeld uit 5 tot 8 gesprekken.